Cryptomarkt: De 4 grootste zorgen van op dit moment

Ontdek wat de vier grootste zorgen zijn in de cryptomarkten op dit moment.

De 4 grootste zorgen van de cryptomarkt op dit moment:

 

Uitdagingen van de cryptomarkt in 2021

1. Technicals: De neerwaartse trend (lichtblauwe lijn) is opwaarts gebroken -> we moeten nog een aantal belangrijke niveaus winnen om te zeggen dat we in een opwaartse trend zitten, maar de grafiek ziet er nu beter uit.
Technische analyse bitcoin

2. Tapering VS = Veel marktspanningen voorafgaand aan tapering in de VS. Ik denk dat Powell het heel goed deed. Hij deed niet iets anders dan de verwachtingen en zijn stem was niet hawkish. De markt reageerde opgelucht.

3. Er zijn wereldwijd steeds meer onderzoeken die aantonen dat het Omikron-virus zo erg niet is als gedacht. Ook de aandelenbeurzen laten herstel zien. “Markten wereldwijd hebben donderdag steun gekregen van meerdere onderzoeken uit Zuid-Afrika, Schotland en Engeland. Volgens deze onderzoeken is het aantal ziekenhuisopnames door de omikron-variant veel lager dan bij de delta-variant.”

4. Evergrande: Slecht nieuws over Evergrande kan op elk moment opnieuw verschijnen; maar de Chinese regering vroeg door de staat gesteunde bedrijven om Evergrande-activa op te kopen. Lenninge tegen lage rente en vastgoed onder waarschijnlijk intrinsieke waarde (discount) kan interessant zijn voor deze bedrijven om delen op te kopen. Hierdoor kan de grootte van dit ”probleem” steeds kleiner worden, omdat het simpelweg om minder assets gaat als delen worden opgekocht.

Op langere termijn heb je natuurlijk ook andere zorgen als strengere regulering en central bank digital currencies (CBDC).

Een kanttekening is dat bovenstaande onderwerpen elk moment weer kunnen gaan spelen, 200 ema vooralsnog is afgewezen en de markt tijdens de feestdagen lagere liquiditeit heeft en dus een verhoogd risico is op ook een neerwaartse beweging.

Fijne feestdagen allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *