Bitvavo VS Kucoin: Transactie kosten verschillen enorm!

Bitvavo VS Kucoin: 40 transacties per jaar op een bedrag van 10.000 euro scheelt je 680 euro aan fees. 

Het is tegenwoordig moeilijk om een keuze te maken over welke exchange je wil gebruiken. Er zijn namelijk veel exchanges en dit kan verwarrend zijn. Elke exchange heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. In deze blog zal ik het verschil tussen Bitvavo en Kucoin behandelen. Hieronder alvast een aantal punten.

Nieuwe listing Bitvavo 

-Cosmos (Atom) 

– Terra (Luna) 

Voordelen Bitvavo 

– Gemak 

– Goedkoop en snel geld storten 

Hoeveelheid coins 

– Bitvavo (157) 

– Kucoin (625) 

Bitvavo list vaak pas als laatste 

Ben je puur een holder? Dan kan je prima gebruik maken van Bitvavo. Alsnog mis je de grote gains van early investments, omdat het vaak in de volgende volgorde gaat qua listen: Kucoin -> Binance -> (Coinbase) – > (Kraken) -> Bitvavo. Op Binance zit ongeveer 60 a 70% van het totale handelsvolume, dus je wil niet achteraan de rij staan.

Met hoge kosten is het moeilijk om profitable te traden 

Ben je een meer actieve handelaar? Dan kan ik je zeker niet aanraden om alleen op Bitvavo te handelen. De kosten zijn hoog en met actief handelen, moet je een goede trader zijn om de markt te verslaan. Je kosten zo laag mogelijk houden, is één van de meest belangrijke aspecten van een trader, omdat dit direct al je performance verbetert.

BELANGRIJK – CASE STUDY 

Kosten 

– Bitvavo (0.25%): Dit is wat ze zeggen op de website. Ik heb vaak coins gekocht en verkocht tegen veel hogere percentages. Zeker als de liquiditeit minder is. 

– Kucoin: (0.10%): Dit is al een stuk minder en met de kortingslink / affiliate code krijg je hier nog 20% korting op. Dit zorgt ervoor dat je kan traden tegen 0.08%, wat de kans vergroot om jou een profitable trader te maken. 

Voorbeeld 

Stel je handelt met 10.000 euro en je doet 40 transacties per jaar = 680 euro verschil. 

Kosten Bitvavo = 1.000 euro 

Kosten Kucoin = 320 euro 

We gaan er vanuit dat deze markt nog wel een aantal jaren doorgaat. Als je het bedrag dat je anders aan fees kwijt bent ook nog eens compound, wordt het verschil al helemaal groot. 

Met deze link kan je nog 20% korting op de fees krijgen, wat het maximale is dat je kan geven bij Kucoin als affiliate partner:

https://www.kucoin.com/r/af/QBSSSS9J