Hoe moet je beginnen met crypto? Lees het hier!


Beginnen met Crypto 

Welkom in deze blog! Als je hier terecht bent gekomen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een heldere uitleg waarmee jij op een veilige manier kunt gaan handelen in crypto. In deze blog leggen we je alles uit over hoe jij op de meest veilige manier begint met het handelen in de cryptomarkt. Hier komt namelijk nog wel wat bij kijken. 

Wat is traden? 

Veel mensen beginnen traden met een bepaalde verwachting. Dit is kort samen te vatten in ‘veel geld verdienen in een hele korte tijd’. Dit is een grote misvatting. Het is namelijk zo dat het grootste deel van de mensen geld verliest met crypto. Om geld te verdienen aan crypto, is het belangrijk dat jij ervoor zorgt dat jouw strategie op lange termijn winstgevend is. Het is daarom niet erg als je geld verliest. Omdat je op langere termijn meer geld verdient dan verliest. Het gaat er dus om dat jij op langere termijn een statistisch voordeel hebt. Met traden zoek je naar indicatoren die de kans op het slagen van jouw trades groter maken. 

Veiligheid voorop

Om de veiligheid van jouw bezittingen te garanderen, is het belangrijk dat je hier zelf de nodige acties voor onderneemt. Dit zijn een aantal punten die belangrijk zijn voor het veiligstellen van jouw bezittingen:

  1. Gebruik sterke wachtwoorden (ook een andere wachtwoord per exchange)
  2. Gebruik een ander emailadres per exchange
  3. Gebruik een veilig emailadres (Protonmail) 
  4. Gebruik een VPN (optioneel, ProtonVPN) 
  5. Installeer je 2FA (Two Factor Authenticator). Dit kan via de instellingen op jouw account op de exchange.
  6. Gebruik een wallet (Ledger Nano X of S, Metamask) 
Welke exchange kies je? 

Er zijn veel verschillende exchanges. Iedere exchange heeft zijn eigen voordeel ten opzichte van de andere. Dit zijn de exchanges die wij zelf gebruiken en aanraden. De voor- en nadelen per exchange staan erachter. 

1.     Bitvavo (heel erg gebruiksvriendelijk, relatief klein aanbod, hoge transactiekosten)

2.     Binance (grootste exchange, breder aanbod)

3.     Kucoin (groot aanbod, kan vroegtijdig investeren in nieuwe projecten)

4.     Bybit (erg gunstig voor futures en margin trading) 

Voor het aanmaken van een account op deze exchanges met een persoonlijke kortingscode, kun je gebruikmaken van de volgende QR-codes: 

Geld storten

Het gebruik van de exchange Bitvavo is momenteel de makkelijkste manier om je fiat (euro) geld om te zetten naar crypto. Bitvavo heeft namelijk iDeal betalingen. Omdat ze iDeal betalingen hebben, kan je je geld in één keer overmaken zonder transactiekosten te betalen. Daarom is dit momenteel de beste plek om jouw geld om te zetten naar crypto. 

Een andere manier om fiat over te zetten naar je exchange is via een SEPA betaling. Dit is een traditionele manier van een bank overschrijving. Het nadeel van deze manier van geld overmaken, is dat het 1-3 werkdagen duurt. Hierbij hoef je geen transactiekosten te betalen. Exchanges die deze gratis manier van bank overschrijving ondersteunen, zijn onder andere Binance en Kucoin.

Begin niet zonder kennis!

Traden in crypto is niet zonder gevaar. Het is niet voor niets dat het grootste deel van de mensen die handelen in crypto geld verliest. Wanneer je handelt in crypto zonder kennis, is het hetzelfde als dat je naar het casino gaat. The house always wins. (het huis zijn de grote spelers in de markt) Handel ook alleen maar met geld wat je kan missen. Het is belangrijk dat je eerst leert hoe je moet handelen in crypto, voordat je dit met je eigen geld gaat doen. 


Als jij alles wil leren over hoe je winstgevend kan handelen in crypto, kan onze cursus je daarbij helpen. Hierin leggen wij je alles van A tot Z uit waardoor jij zelf succesvol kan worden in de cryptomarkt. Als je hier meer interesse in hebt, kan je er hier meer over vinden.