Hoe werkt tradingview? Lees het hier!

Alles over Tradingview!

Tradingview is een programma dat vaak wordt genoemd als het gaat over het maken van technische analyses binnen crypto of andere valuta. Maar wat is tradingview eigenlijk? En hoe maak je hier optimaal gebruik van? Dat leren wij jullie in deze blog!

Wat is tradingview?

Tradingview is een programma waarmee je charts(grafieken van de koers) kunt projecteren en analyseren. Het programma heeft allerlei tools waarmee je jouw strategie kunt toepassen op de charts. Het fijne van Tradingview is dat je al jouw creativiteit en inzichten op de charts kunt tekenen. Hierdoor kan je op een eenvoudige manier plannen maken voor je trades. Dit zorgt ervoor dat jij op een consistente manier jouw strategie uit kunt voeren. 

Ook is Tradingview een hele goede tool om jezelf te ontwikkelen als trader. Wanneer je een abonnement koopt voor Tradingview pro krijg je toegang tot de ‘Replay’ modus. Met deze modus kan je terug gaan in de tijd en de chart van het huidige moment wegknippen tot het punt wat je hebt gekozen. Wat je dan kunt doen, is het testen van je strategie. Je kan jouw strategie testen op de chart van een tijd geleden. Hierdoor leer jij over de sterke en zwakke punten van jouw strategie waardoor jij jouw strategie kunt optimaliseren. Dit is essentieel als je jezelf wilt ontwikkelen als trader. 

Indicatoren op Tradingview

Voor het maken van jouw eigen technische analyses is het handig om een aantal indicatoren te gebruiken. Deze kun je handmatig toevoegen. Klik hiervoor linksboven op ‘indicators’. Vervolgens kun je zoeken naar de gewenste indicatoren. De indicatoren die wij binnen WhatsNext gebruiken zijn:

  • 50% body candle
  • EMA 20/50/100/200 (exponential moving average) 
  • VWAP (volume weighted average price)
  • Optioneel: RSI (relative strength index) 

Wanneer je de gewenste indicatoren hebt toegevoegd, ziet de chart er vrij chaotisch uit. Dit heeft te maken met de instellingen van de indicatoren. Deze instellingen zijn handmatig aan te passen. Om dit te doen, klik je linksboven op het kleine tandwieltje naast de lijst met indicators. Hieronder zie je hoe dit eruit ziet. 

De verschillende indicatoren hebben verschillende instellingen. Deze instellingen zullen wij hieronder behandelen. 

Hoe gebruiken wij Tradingview binnen WhatsNext? 

Binnen WhatsNext maken wij gebruik van een eigen setup. Hiervoor hebben wij een aantal instellingen die je kunt gebruiken. In deze blog geven wij de instellingen voor onze eigen tradings setup. We laten de instellingen voor de 50% body candle, EMA, VWAP en RSI zien. Let op! Als je de gratis versie van Tradingview gebruikt, kan je niet meer dan 3 indicatoren tegelijkertijd gebruiken. 

50% body candle 

Deze indicator is vanzelf goed ingesteld. 

Met deze setups kan je zelf aan de gang met het oefenen van jouw strategieën. Echter is het zo dat het belangrijk is dat je weet hoe je deze indicatoren optimaal in je voordeel gebruikt. Mocht je hier meer over willen leren, neem een kijkje in onze gratis Discord server of overweeg onze crypto cursus waarin wij jou alles van A tot Z leren over hoe jij een winstgevende trader wordt.